«شهید رجایی شان ریاست جمهوری را پایین آورده بود» این عنوان مطلبی بود که چند روز پیش درباره شهید بزرگوار محمدعلی رجایی نوشتم و در آنجا به چند مورد از ویژگیهای منحصر به فرد او اشاره کردم. این چند روزه خیلی فکر کردم. دیدم که شهید رجایی کارهای دیگری هم در طول مدت کوتاه مسئولیت خود انجام داده بود که بعضی آدمهای آن روزگار پیش خود گمان میکردند او دارد با این قبیل کارها شان ملت ما را پایین میآورد و جایگاه ایران را در نهادها و سازمانهای بینالمللی خدشه دار میکند!
مثلا وقتی به سازمان ملل میرفت، بلد نبود که مثل بعضیها، داستان گل و بلبل تعریف کند و یا غزلیات عاشقانه حافظ و سعدی را آنجا بخواند. برعکس، شهید رجایی کفشش را از پا در میآورد و پایش را بر روی میز میکوبید و به آدمهای باکلاس و باشعور آنجا که داشتند او را تماشا میکردند میگفت اگر دنبال حقوق بشر هستید، کف پای مرا ببینید که یادگار شکنجههای سخت زندانهای محمدرضا شاه پهلوی است!
و یا آن نامه جالب و معروفی که در پاسخ پیام تبریک فرانسوا میتران رییس جمهور وقت فرانسه نوشت… از تکرار این خاطرات منظور خاصی ندارم. میگویند هیچکس را با او مقایسه نکنید، باشد. من هم کسی را با او مقایسه نمیکنم، نامه را بخوانید:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای فرانسوا میتران رییس جمهوری فرانسه، پیام تبریک شما را به مناسبت انتخاب اینجانب به ریاست جمهوری اسلامی ایران دریافت کردم. شما در این پیام نوشتهاید آرزومندم که روابط بین دو کشور توسعه یابد که با دوستی صمیمانه و عمیق بین دو ملت مطابقت نماید.
شما آقای میتران میدانید که جمهوری ایران، «اسلامی» است و من نیز به این اعتبار به این مقام انتخاب شدهام که ملت انقلابی ایران مرا به عنوان یک فرد «مسلمان» شناخته است و نیز لازم است بدانید که یک مسلمان نمیتواند دروغ بگوید و طبعا آنچه بر زبان میآورد همان است که در قلبش میگذرد.
من ملت فرانسه را ملتی بزرگ و آزادیخواه میشناسم و بدین وسیله مراتب احترام قلبی خود را به این ملت بزرگ نثار میکنم. من آرزو میکنم که ملت فرانسه همیشه بیاد داشته باشد که پدران آنها بخاطر معنویت و آزادی قیام کردند، درهای زندان باستیل را گشودند و جنایتکاران را بسزای اعمال خود رساندند و انقلابی کردند که در تاریخ از آن به صفت «کبیر» یاد میشود.
به گمان من ملت فرانسه، که ملتی هشیار و بافرهنگ معروف شده، از اینکه کشورشان اینک پناهگاه جنایتکاران، آدمکشان و تروریستها شده است، قلبا راضی و خشنود نیست و این سرشکستگی تاریخی را که زمامدارانش به وی تحمیل کردهاند در آینده هیچگاه از یاد نخواهد برد و شما آقای میتران در زمانی برای اینجانب پیام تبریک میفرستید و آرزوی موفقیت میکنید که ت دولت شما، کشور فرانسه را به صورت مرکز ثقل و کانون امن و مطمئن عومال ضد انقلاب اسلامی ایران درآورده است و من در شگفتم که چگونه ممکن است بین عمل و گفتار یک انسان تا این اندازه تناقض و تضاد وجود داشته است.
شما در پیام خود برای اینجانب آرزوی موفقیت میکنید اما در همان حال به بهانه حمایت از آزادی به جنایتکارانی مثل بنیصدر و رجوی که دستهایشان به خون دهها هموطن بیگناه من آغشته است، پناه میدهید تا به کمک امپریالیسم و صهیونیسم جهانی علیه انقلاب ملت ایران توطئه کنند.
شما آقای میتران بخوبی میدانید که میهن اسلامی ما مورد آشکار دستنشانده رژیم عراق واقع شده است اما به کشور عراق کمک تسلیحاتی میکنید و هواپیمای میراژ میدهید و در همان حال هم برای اینجانب آرزوی موفقیت میکنید!
از این دو یکی دروغ است و ملتهای آگاه ایران و فرانسه بخوبی میدانند که کدامیک دروغ است. آقای میتران از دویست سال پیش که دو ملت ایران و فرانسه با هم روابط فرهنگی برقرار کردند تا زمان انقلاب اسلامی، ملت مسلمان ایران هیچگاه از فرانسه این همه خاطره تلخ نداشته است.
اگر از تاریخ ادبیات کان اطلاع کافی داشته باشید، باید بدانید که بسیاری از نویسندگان شما از ایران و ایرانی به نیکی و نیکنامی یاد کردهاند و در تقویت بنیان روابط فرهنگی دو کشور کوشش کردهاند و اینکه شما با کمک دشمنان انقلاب اسلامی ایران و پناه دادن به جنایتکارانی که از خشم ملت ایران گریختهاند به این روابط فرهنگی کهن آسیب وارد کرده و کاری کردهاید که ملت ایران، فرانسه را آمریکای دوم و دشمن دیگر انقلاب اسلامی خویش بشناسد. اکنون فرانسه باید از شما بپرسد که چرا پناه دادن به افرادی جنایتکار و تحت تعقیب، خشم ملتی را برانگیختهاند که زمانی تنها به علت حضور رهبر خویش در فرانسه سفارت کان در تهران را غرق در گل کرده بود.
سخن آخر اینکه ملت انقلابی ایران که طعم آزادی و استقلال را چشیده و افتخار بیرون راندن امپریالیسم جنایتکار آمریکا را از میهن اسلامی خود احساس کرده است، از انقلاب اسلامی خود به هر قیمتی که شده دفاع خواهد کرد و محرومان جامعه ما به اتکای خدا و پیروی از تعالیم اسلامی سرانجام پیروز خواهند شد و در عین حال هیچگاه از یاد نخواهد برد که کدامیک از دولتهای جهان با انقلاب او به دشمنی برخاستند و به جنایتکاران و تروریستهای فراری پناه دادهاند.
با آرزوی موفقیت برای انقلاب اسلامی ملت ایران و افتخار سربلندی ملت فرانسه.
محمدعلی رجایی رییس جمهوری اسلامی ایران
درباره این سایت